Tävlingsarrangemang

Idefjordens SK är en flitig klubb när det gäller att arrangera orienteringstävlingar. Vi medverkar också vid andra arrangemang, t ex Grenserittet – cykeltävlingen mellan Strömstad och Halden. I ”modern” tid inleddes detta med att vi medverkade vid O-ringen 2003. Sedan fick vi förtroendet att tillsammans med Kvillebyns SK arrangera SM Sprint och SM Lång 2009. Men detta överskuggas helt av den stora utmaningen som inträffade 2016, då VM i orientering och PreO arrangerades i Strömstad och Tanum, med medverkan från alla klubbar inom Bohuslän-Dals Orienteringsförbund, på liknande sätt som vid O-ringen 2003.

Senast värdetävlingen var 2021 – SM Lång, med kval och final.

SM-logo 2009

SM 2009

Under sommaren, i anslutning till Gränsjakten, gick SM Sprint med kval på Nordkoster och final i centrala Strömstad.
19-20 september genomfördes sedan SM Långdistans på jungfrueliga marker i Näsinge-Lommeland.

Karta med bana från Kasen

VM i orientering 2016

Vi var en av klubbarna i Bohuslän-Dal som arrangerade det största som går inom orientering: VM! Tävlingarna gick sista veckan i augusti och bestod av tre delar:

WOC – VM-tävlingarna för fotorientering.
WTOC – VM-tävlingarna för preo.
ROC – publiktävlingar, i båda grenarna.

SM 3032

SM Långdistans 2021

SM Långdistans kom åter till Strömstad 18-19 september! Idefjordens SK och Kvillebyns SK hade glädjen att bjuda in till en spännande värdetävling i markerna runt Flöghult.

Logo för Gränsjakten

Gränsjakten

I stort sett varje sommar sedan 2006 har vi arrangerat en flerdagarstävling i början eller slutet av juli. I början som 3-dagars, efter några år som 2-dagars. Fram till 2018 var det jaktstart den sista dagen.

Logo Grenserittet

Grenserittet

Idefjordens SK medverkar sedan 2004 vid cykeltävlingen Grenserittet. 80 km MTB-cykling från Strömstad till Halden. Vi ansvarer nu årligen för vätskekontrollen vid Buar.

Toppen av Kvillebyns och Idefjordens klubbvepor.

Årets arrangemang

2023 arrangerade vi åter ihop med Kvillebyns SK den 1-2 april. På lördagen i form av Strömstadsmedeln och på söndagen Kvillibyns Klassiska. Årets tävlingar var förlagda till Tanumshede. Klicka för mer information och blider!

Andra tävlingsarrangemang

 

Vårhelg i Strömstad 2-3 april 2022